Peter Szendét köszönthettük a Vezetőképző II. csoportjában

 

A hétvége a Vezetőképző második évfolyama számára egy “ínycsiklandó” probléma megoldásával kezdődött. Hogyan lehet jövedelmezően irányítani egy éttermet? Kíváncsian vártuk, hogy megismerjük az előadót, aki elsőként a programban azt kérte, hogy hozzunk számológépet az előadásra.

 

A tavaszi félév első vezetőképzős előadására Peter Szende professzor a Boston University oktatója látogatott el hozzánk, akivel remek hangulatban beszélgettünk két napon keresztül a vendéglátás igazgatásáról (hospitality management). Az első napon az alapelvekkel, az irányítás szempontjaival, a termékdifferenciálás jelentőségével és lehetséges irányaival, valamint az üzleti terv készítésének módszertanával ismerkedtük meg. A második napon a teljesítményértékelés mainstream és a közelmúltban felfedezett mérőszámainak (nem csak elméleti) alkalmazása mellett saját könyvéből vett esettanulmányokon keresztül ismerkedhettünk meg az emberierőforrás management területén gyakran felmerülő kihívásokkal.  A professzor saját élményeiről mesélve gyakran helyezett minket a valós életbe, ahol például egy makacsul ellenszegülő alkalmazott ellenállását kellett tárgyalástechnikai eszközök alkalmazásával szimulálnunk.

 

Annak tükrében, hogy a professzor több mint huszonöt év gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a felsőkategóriás hotelek igazgatásában, szinte garantált volt az élményszámba menő előadás. A várakozásokat is felülmúlta ugyanakkor a gyakorlatorientált és rendkívül személyreszabottan felépített tananyag. Az előadó végig gondosan ügyelt, hogy fenntartsa a párbeszédet a diákok között, mindenkinek lehetőséget biztosított saját ötletei becsatornázására, ami által mindenki megszólítva érezte magát. A késő esti időpont ellenére izgatottan vetettük bele magunkat például egy az étterem megtérülését biztosító kreatív ötletek gyűjtésébe. Soha nem gondoltam volna korábban, hogy mennyivel fontosabb egy étterem vezetése során az élelmezésnél a törzsvendégek zenei ízlésének ismerete.

 

Megtanultuk vajon a kurzus végére, hogyan lehet jól éttermet vezetni?  Talán igen, meglehet, hogy nem, de egy dologban teljesen biztos vagyok: aki ellátogat egy vezetőképzős majdani éttermébe, az semmiképpen sem fog unatkozni!

 

Polonkai Éva

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.