2012-04-18

 

Benyomások az MCC legújabb kezdeményezéséről.

 

A Collegiumban 2009 óta működő projektrendszer célja, hogy a hallgatók fantáziáján és ambícióin alapulva megadja a lehetőséget arra, hogy már egyetemi tanulmányaik során szerteágazó gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek ötleteik megvalósítása során.

Mik is lehetnek ezek a projektek?
Volt, amelyikből egy komplett vállalkozás vagy éppen középiskolai történelemverseny fejlődött ki. Van, amelyik kultúr- és gasztroblogot vezet, nyári egyetemet szervez. A hallgatók szociális érzékenységénél fogva egyik projektünk állami gondozott gyermekek számára épít többfunkciós sportpályát, míg egy másik a hajléktalanokat igyekszik visszavezetni a munkaerőpiacra.

A projektek és céljaik sokfélék, azonban közös vonásuk, hogy a beléjük fektetett munka eredményessége nagyban múlik azon, hogy sikerül-e a megfelelő partnertől segítséget és támogatást kapniuk a projekt tagjainak. Ezt a tényezőt felismerve jutott projektrendszerünk új fejlettségi szintre az első projektaukció 2012. április 11-i megrendezésével.

Az este folyamán vendégeink testközelből ismerhették meg jelenleg futó projektjeinket – többek által bevallottan kiemelkedő minőségű - prezentációk, videofilmek, színdarabrészletek vagy éppen személyes elbeszélgetések által.

Köszönjük a megjelent vendégeink támogatását és segítségét, a jövőre nézve pedig bízunk benne, hogy a következő alkalommal a most távolmaradókat is vendégeink és támogatóink sorában üdvözölhetjük!

Nyakas Ferenc
MCC Energy Summer Academy 2012