2012-04-18

 

Benyomások az MCC legújabb kezdeményezéséről.

 

A Collegiumban 2009 óta működő projektrendszer célja, hogy a hallgatók fantáziáján és ambícióin alapulva megadja a lehetőséget arra, hogy már egyetemi tanulmányaik során szerteágazó gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek ötleteik megvalósítása során.

Mik is lehetnek ezek a projektek?
Volt, amelyikből egy komplett vállalkozás vagy éppen középiskolai történelemverseny fejlődött ki. Van, amelyik kultúr- és gasztroblogot vezet, nyári egyetemet szervez. A hallgatók szociális érzékenységénél fogva egyik projektünk állami gondozott gyermekek számára épít többfunkciós sportpályát, míg egy másik a hajléktalanokat igyekszik visszavezetni a munkaerőpiacra.

A projektek és céljaik sokfélék, azonban közös vonásuk, hogy a beléjük fektetett munka eredményessége nagyban múlik azon, hogy sikerül-e a megfelelő partnertől segítséget és támogatást kapniuk a projekt tagjainak. Ezt a tényezőt felismerve jutott projektrendszerünk új fejlettségi szintre az első projektaukció 2012. április 11-i megrendezésével.

Az este folyamán vendégeink testközelből ismerhették meg jelenleg futó projektjeinket – többek által bevallottan kiemelkedő minőségű - prezentációk, videofilmek, színdarabrészletek vagy éppen személyes elbeszélgetések által.

Köszönjük a megjelent vendégeink támogatását és segítségét, a jövőre nézve pedig bízunk benne, hogy a következő alkalommal a most távolmaradókat is vendégeink és támogatóink sorában üdvözölhetjük!

Nyakas Ferenc
MCC Energy Summer Academy 2012

 

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.