Az amerikai Quinnipiac University-vel létrejött hallgatói ösztöndíjprogramunk keretében a neves amerikai egyetem 2009 őszétől évente két hallgatónkat fogadja a külön e célra szervezett MBA programján.

A Hungarian American Business Leaders Programról készített bemutatkozó videó elérhető itt.

 

„A Quinnipiac University-n a diákok a mi elsőrendű prioritásunk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogató és stimuláló környezetet biztosítunk intellektuális és személyes fejlődésükhöz. Az Egyetem minden tevékenységét három alapvető érték mentén végzi: magas minőségű akadémiai programok, diákorientált környezet és erős közösségtudat. A Quinnipiac tanulmányi környezete meglehetősen testre szabott, megjelenítve intézményünk elkötelezettségét a kiemelkedő színvonalú oktatás, a tudományos munka és a szakmai fejlődés iránt.


A minőségi partnerintézmény keresése során a Mathias Corvinus Collegiumban rokon szellemre akadtunk. Az MCC egy rendkívüli hely azon diákok számára, akik tevékenységük minden területén a tökéletességre törekszenek. Az MCC kiváló, személyre szabott környezetet kínál, amelyben erős a közösségtudat, és amely a kiemelkedő színvonalú oktatásra helyezi a hangsúlyt. A Quinnipiac University büszke arra, hogy partneri viszonyra lépett a Mathias Corvinus Collegiummal. Ez egy olyan amerikai-magyar partnerség, amely a közös értékekre és a diákjaink fontosságába vetett közös hitre alapszik.”

John L. Lahey, a Quinnipiac University rektora

 

„Az évek során gyakran idéztem a híres, az üzleti világgal foglalkozó írót, Jim Collinst, aki a nagy teljesítmények elérésével kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy »a jó a nagyszerű ellensége«. Pont ezt a gondolatot használtam érvként a Quinnipiac-en is, mondván, hogy ma azon jó dolgokra kell építenünk, amelyeket már megvalósítottunk, annak érdekében, hogy még magasabb szintet érjünk el diákjaink, tanáraink és az általunk kínált programok tekintetében.


Aligha lehet tehát meglepő, hogy amikor egy jelentős külföldi oktatási intézményt kerestünk, a választásunk azon Mathias Corvinus Collegiumra esett, amelynek hivatalos mottója a »bonus intra, melior exi«, azaz »Jöjj, ha jó vagy és még jobbként távozz!«. Már az MCC-nél tett első látogatásomkor egyértelmű volt, hogy ez olyan egyének csoportja, akik szenvedélyesen törődnek a diákjaikkal, de egyúttal sokat várnak el tőlük és hangsúlyozzák, hogy mindnyájan egy nagyobb közösség részei. Az MCC innovatív a kiemelkedő tudományos és szakmai partnerek odavonzásában és minden, amit tesznek, erősen a diákok igényei mentén orientálódik. Ezek olyan értékek, amelyeket mindkettőnk intézménye oszt. Nem volt kétséges, hogy a QU és az MCC jól fognak tudni együttműködni és nemzetközi programokat kialakítani.


Reméljük, hogy ez a program egy szélesebb körű együttműködés alapjaként szolgálhat és még sok évre fényes jövőt kínál mindkét intézmény diákjainak.”

Mark A. Thompson, a Quinnipiac University akadémiai- és diákügyekért felelős rektorhelyettese