2010-11-22

Roger Bell igazán testhez álló szakterületet választott, hiszen a multikulturalitás átszövi személyes életét is.


Ő maga brit származású, feleségül ír nőt vett el, folyékonyan beszél spanyolul és katalánul, ami nem csoda, hiszen Barcelonában él és dolgozik.

A Vezetőképző I. évfolyamának harmadik előadója Roger Bell, az ESADE Business School professzora volt, akit Ceferí Soler, a félév korábbi előadója ajánlott figyelmünkbe.
Bell professzor szakterülete a multikulturális menedzsment és üzleti kultúra, amelynek fókuszában a különböző nemzetek közötti kommunikáció és tárgyalás áll.?

Az órák során érdekes történetekkel élénkítette a tananyagot Katalóniáról, a különböző kultúrájú üzletemberek találkozóiról, és a saját szemüvegén keresztül láttatta a gazdasági világban zajló interperszonális kapcsolatokat.

Először egy elméleti keretet adott a szociológiát, antropológiát, HR-t és kutatásmódszertant egybefoglaló ismereteinek, majd példákon keresztül próbálhattuk ki magunkat, hogyan boldogulnánk egy több kultúrát magában foglaló vállalatban. Jó humoráról tett tanúbizonyságot, miközben rávezetett minket a problémák megoldására és megtanította, melyek azok a szempontok, amelyeket mindig figyelembe kell vennünk. Hangsúlyozta, csak abból lehet nemzetközi téren sikeres szakember, aki el tudja fogadni más országok kultúráját és nem zárkózik el az újtól, a változástól.

Huszanyik AnnaDavid Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!