2010-11-22

Roger Bell igazán testhez álló szakterületet választott, hiszen a multikulturalitás átszövi személyes életét is.


Ő maga brit származású, feleségül ír nőt vett el, folyékonyan beszél spanyolul és katalánul, ami nem csoda, hiszen Barcelonában él és dolgozik.

A Vezetőképző I. évfolyamának harmadik előadója Roger Bell, az ESADE Business School professzora volt, akit Ceferí Soler, a félév korábbi előadója ajánlott figyelmünkbe.
Bell professzor szakterülete a multikulturális menedzsment és üzleti kultúra, amelynek fókuszában a különböző nemzetek közötti kommunikáció és tárgyalás áll.?

Az órák során érdekes történetekkel élénkítette a tananyagot Katalóniáról, a különböző kultúrájú üzletemberek találkozóiról, és a saját szemüvegén keresztül láttatta a gazdasági világban zajló interperszonális kapcsolatokat.

Először egy elméleti keretet adott a szociológiát, antropológiát, HR-t és kutatásmódszertant egybefoglaló ismereteinek, majd példákon keresztül próbálhattuk ki magunkat, hogyan boldogulnánk egy több kultúrát magában foglaló vállalatban. Jó humoráról tett tanúbizonyságot, miközben rávezetett minket a problémák megoldására és megtanította, melyek azok a szempontok, amelyeket mindig figyelembe kell vennünk. Hangsúlyozta, csak abból lehet nemzetközi téren sikeres szakember, aki el tudja fogadni más országok kultúráját és nem zárkózik el az újtól, a változástól.

Huszanyik AnnaBekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"