2011-11-29

 

A Rotary Club Budapest City szervezet "Vocational Service" díjat adományozott Tombor Balázsnak és Tombor Andrásnak, a Mathias Corvinus Collegium alapítóinak.

 

A díjátadón a Collegium védnöke, Sólyom László, a Magyar Köztársaság volt elnökének köszöntőlevelét a legutóbbi díjazott, Dr. Béres József családjának köszöntő sorai követték. 2011. november 27-én, vasárnap a Svájci Nagykövetség épületében lezajlott díjátadó ünnepségen Balogh György, a Rotary International kormányzója,  és Christian Mühlethaler svájci nagykövet, a Rotary Club Budapest City elnöke, adták át az elismerést.

"Sokszoros az érdem. hiszen a rendszerváltás utáni időkben is nyilvánvaló volt, és azóta is naponta tapasztaljuk, milyen égető szüksége van Magyarországnak egy valódi, és minél szélesebb elitre. /.../ A Mathias Corvinus Collegium megalapításával elitképzésünk legszebb hagyományát építette tovább." Idézet Sólyom László leveléből.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) az ország egyik legjelentősebb vezetőképző intézménye. Az oktatási intézményektől és állami szervezetektől független, alapítványi támogatással működő Collegium célja, hogy Magyarországon a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. A Collegium fővédnöke a közelmúltban elhunyt Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök, védnökei többek között Csák János Magyarország londoni nagykövete, Dr. Paczolay Péter, alkotmánybíró, Sólyom László, volt köztársasági elnök és Lámfalussy Sándor, tőkepiaci szakértő.

 

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"