2011-11-29

 

A Rotary Club Budapest City szervezet "Vocational Service" díjat adományozott Tombor Balázsnak és Tombor Andrásnak, a Mathias Corvinus Collegium alapítóinak.

 

A díjátadón a Collegium védnöke, Sólyom László, a Magyar Köztársaság volt elnökének köszöntőlevelét a legutóbbi díjazott, Dr. Béres József családjának köszöntő sorai követték. 2011. november 27-én, vasárnap a Svájci Nagykövetség épületében lezajlott díjátadó ünnepségen Balogh György, a Rotary International kormányzója,  és Christian Mühlethaler svájci nagykövet, a Rotary Club Budapest City elnöke, adták át az elismerést.

"Sokszoros az érdem. hiszen a rendszerváltás utáni időkben is nyilvánvaló volt, és azóta is naponta tapasztaljuk, milyen égető szüksége van Magyarországnak egy valódi, és minél szélesebb elitre. /.../ A Mathias Corvinus Collegium megalapításával elitképzésünk legszebb hagyományát építette tovább." Idézet Sólyom László leveléből.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) az ország egyik legjelentősebb vezetőképző intézménye. Az oktatási intézményektől és állami szervezetektől független, alapítványi támogatással működő Collegium célja, hogy Magyarországon a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. A Collegium fővédnöke a közelmúltban elhunyt Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök, védnökei többek között Csák János Magyarország londoni nagykövete, Dr. Paczolay Péter, alkotmánybíró, Sólyom László, volt köztársasági elnök és Lámfalussy Sándor, tőkepiaci szakértő.