2011-11-29

 

A Rotary Club Budapest City szervezet "Vocational Service" díjat adományozott Tombor Balázsnak és Tombor Andrásnak, a Mathias Corvinus Collegium alapítóinak.

 

A díjátadón a Collegium védnöke, Sólyom László, a Magyar Köztársaság volt elnökének köszöntőlevelét a legutóbbi díjazott, Dr. Béres József családjának köszöntő sorai követték. 2011. november 27-én, vasárnap a Svájci Nagykövetség épületében lezajlott díjátadó ünnepségen Balogh György, a Rotary International kormányzója,  és Christian Mühlethaler svájci nagykövet, a Rotary Club Budapest City elnöke, adták át az elismerést.

"Sokszoros az érdem. hiszen a rendszerváltás utáni időkben is nyilvánvaló volt, és azóta is naponta tapasztaljuk, milyen égető szüksége van Magyarországnak egy valódi, és minél szélesebb elitre. /.../ A Mathias Corvinus Collegium megalapításával elitképzésünk legszebb hagyományát építette tovább." Idézet Sólyom László leveléből.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) az ország egyik legjelentősebb vezetőképző intézménye. Az oktatási intézményektől és állami szervezetektől független, alapítványi támogatással működő Collegium célja, hogy Magyarországon a középiskolai és egyetemi oktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú képzési formát honosítson meg. A Collegium fővédnöke a közelmúltban elhunyt Mádl Ferenc, volt köztársasági elnök, védnökei többek között Csák János Magyarország londoni nagykövete, Dr. Paczolay Péter, alkotmánybíró, Sólyom László, volt köztársasági elnök és Lámfalussy Sándor, tőkepiaci szakértő.

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.