A Market Zrt. vezérigazgatója volt a Collegium vendége.

 

Egy sikeres hazai nagyvállalat története - Scheer Sándor az MCC-ben


November 14-én Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója érkezett a Mathias Corvinus Collegium falai közé, hogy számos élményét és gondolatát ismerhessük meg. Nagyon érdekes volt hallgatni, hogyan tudta Scheer Sándor 1996-ban alapított vállalatát 16 év alatt Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó és számos díjat elnyert építőipari cégévé fejleszteni. Mindannyiunk számára fontos megjegyezni a tőle hallottakat, hiszen a sikeres vezetővé váláshoz elengedhetetlen témákat emelt ki előadásában a vezérigazgató úr.

Sikeres vezetővé az ember nem egyedül válik, szüksége van a munkatársai tudására és támogatására is. Ebben a Market Zrt. Magyarországon élen jár, hiszen néhány éve Közép-Európa 3. legjobb munkahelyévé választották a céget a nagyvállalatok kategóriájában. Természetesen mindez nem sikerülhetett volna, ha a vállalat életében nem található meg az az intenzív együttműködés, amely nagymértékben erősíti egy csapat működőképességét.

 

A magyar építőipar jelenlegi állapota nehéz helyzetbe hozta az olyan foglalkoztatókat, mint a Market Zrt.: a hazai magasépítészet mutatói a 2008-as értékek 40%-ára estek vissza.

 

Egy jó vezető ebben az esetben meglátja a közelben, vagy esetleg az országtól távolabban rejlő lehetőségeket. Scheer Sándor kiemelte a logisztikai beruházások fontosságát és sokat tudhattunk meg külföldi kapcsolatairól is. A cég nemrég indított el egy oroszországi nagyberuházást, amelynek keretében 2014 végéig egy 67 ezer négyzetméteres sportközpontot építenek Lipeck városában. Külföldi beruházások esetén azonban a helyzet eltér a hazai építkezésektől, hiszen különbözőek a feltételek, mind az anyagbeszerzés, mind a munkaerő területén. A vezérigazgató úrtól azt is megtudhattuk, mennyire eltérő lehet két ország üzleti struktúrája, ami olykor megkönnyíti, olykor kissé megnehezíti az együttműködést. A vállalat természetesen más országokban is vállal beruházásokat, többek között hallhattunk a cég azerbajdzsáni építkezéseiről is.

 

Az előadás hangvétele nagyon közvetlen volt. Az előadó nem használt prezentációs anyagot, ennek ellenére lekötötte figyelmünket, így számos kérdéssel jeleztük, hogy érdeklődünk a hallottak iránt. Scheer Sándor ezekre a kérdésekre kitűnő felkészültséggel adott választ.

 

Az építőipar eseményeit eddig nem követtem nyomon, azonban úgy gondolom, hogy ezek után figyelni fogok a témával kapcsolatos eseményekre. Őszinte előadást kaptunk Scheer Sándortól karrierjéről és egy valóban érdekes és izgalmas másfél órában tudhattunk meg minél többet arról, hogyan válhatunk sikeres vezetőkké.

 

Erdélyi Tamás

 


 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.