David Sims előadása az MCC Kolozsvári Programban

 

Dr. David Sims, a City University London – Cass Business School professzora, 2014. március 26-án immár második alkalommal tartott előadást az MCC Kolozsvári Programjában “Taking a life for a walk” címen. Ezt másnap egy szemináriumsorozat követte az RMKT székházában, melynek témája a ”Leadership as distributed heroism” volt.

 

Az előadás keretén belül Dr. Sims a vezetés és a történetmondás közti párhuzamról beszélt, rávilágítva arra, hogy mennyire fontos egy szervezetben a kommunikáció, egymás történetének a meghallgatása és megértése, illetve megtalálni a közös csomópontokat, amikre építeni lehet. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindig a helyzethez illően, a megfelelő keretbe foglalva kommunikáljuk mondanivalónkat. Az előadás során aktuális gazdasági-társadalmi problémákat is feldolgoztunk.

 

A szemináriumsorozat témája a vezetés mint művészet árnyalt megközelítése, illetve a résztvevő hallgatók vezetési képességeinek feltérképezése, fejlesztése volt. Konkrét közéleti példák és problémák kerültek megvitatásra, beleértve ezek megközelítését és kezelését is. Ezt követően a hallgatók saját vezetési tapasztalataikat és meglátásaikat osztották meg egymással, különös hangsúlyt fektetve a személyes fejlődésüket szolgáló terveikre.

Az esemény a budapesti Mathias Corvinus Collegium és a kolozsvári Gazdasági Tanácsadó Klub közreműködésével került megrendezésre.

 

Forrás: http://www.gtk.ro/blog/Sims2014-reportBekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"