2015-08-28

 

Idén az "ipari stratégiák" volt a központi téma

 

2015 augusztusában immáron negyedszerre került megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium lassan hagyománnyá váló nyári egyeteme, az MCC Summer Academy. A nonprofit rendezvény célja, hogy lehetőségen nyújtson szakterületükön kiemelt potenciállal bíró fiataloknak a világ minden tájáról, hogy a bennük rejlő lehetőséget nemzetközi környezetben továbbfejleszthessék, és mindeközben fontos kapcsolatokat építhessenek ki.

 

Az idei év témája az iparági stratégiák voltak, amelyen belül három blokkot különítettünk el. Az első, prezentációs és esettanulmány-megoldó tréninget tartalmazó nap után következett az első kétnapos blokk, amelynek keretein belül a pénzügyi piacokat vizsgálhatták a résztvevők stratégiai megközelítésben. A program e részének kiemelt előadója volt Abigail Levrau, aki a Vlerick Business School és a Ghent University oktatója, és az általa képviselt témában Európa egyik legnagyobb szaktekintélye. Amellett, hogy több előadást is meghallgathattak a résztvevőink Ms. Levrautól, második nap egy interaktív workshop keretein belül maguk is megmutathatták, prezentálhatták saját gondolataikat a témakörrel kapcsolatban. A kétnapos blokk részeként előadóink között köszönthettük még Schenk Tamást, aki az OTP Bank stratégiai igazgatója, és az innováció bankszektorban való fontosságáról tartott előadást a hallgatóságnak.

 

Az ezt követő két napban az autóipar került a középpontba, ahol kiemelt előadónk volt John Sullivan, a Cambridge-i Egyetem professzora, aki az autóiparban jelenlevő stratégiai innovációkról, az iparág jövőbeli fejlődési lehetőségeiről tartott több előadást. Az autóipar és a nemzeti ünnep után következett az utolsó kétnapos szakasz, amikor is a kultúramenedzsment került középpontba, ahol több jeles magyar szaktekintély képviseltette magát. Szó volt többek között a tokaji borvidék, a Korda Filmstúdió és a Hungaroring stratégiájáról is. Az utóbbi kettőt résztvevőinknek volt szerencséjük a helyszínen megtekinteni, így Etyeken maguk sétálhattak végig hollywoodi filmek forgatásának a helyszínein, Mogyoródon pedig a Forma 1-es versenypálya aszfaltján körözhettek az előadásokat követően. A három blokk után következett a programot lezáró szakasz, amikor résztvevőink két napon keresztül ötfős csapatokban dolgoztak egy nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos eset megoldását, amit az esemény utolsó napján szakmai zsűri előtt prezentálhattak.

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.