Újabb sikerprojektet zártak le diákjaink.

 

 

2012 augusztusában került megrendezésre Collegiumunk első nemzetközi nyári akadémiája, az MCC Energy Summer Academy 2012, a Collegium Közgazdaságtan szakirányának szervezésében. A fókuszba korunk egyik legfontosabb témáját, az energetikát mint a gazdaság egyik meghatározó tényezőjét helyeztük.

 

Kilencfős projektcsapatunk egy éven keresztül dolgozott a minél színvonalasabb szakmai rendezvény megvalósítása érdekében. Előadóink között szerepelt többek között Kaderják Péter, Fucskó József, Dr. Rónaky József, illetve Pókos Gergely, a McKinsey & Company munkatársa.

 

Célunk azonban nem csak a tudásanyag átadása volt, hanem a hallgatók felkészítése is a jövőben előttük álló problémák sikeres megoldására. Ebben nagy segítség volt szimulációs játékaink mellett a KPMG által kifejezetten a programra megírt esettanulmány. A csoportokban megírt tézisekkel olyan társadalmilag hasznos javaslatokat akartunk összegyűjteni, amelyek alkalmasak lehetnek a környezettudatosság és fenntartható fejlődés népszerűsítésére is.

 

A kemény munka mellett szervezőink ügyeltek az Európa hét országából érkező hallgatók kulturális kikapcsolódására is: a nemzetközi estek, a Bartók Táncegyü ttes kiváló műsora, az „Explore the City!” elnevezésű, Budapestet népszerűsítő este mind-mind csak egy szelet abból, amit az akadémia hallgatói a megszerzett tudás és készségek mellett hazavihettek magukkal.

 

A Summer Academy kiváló lehetőség volt továbbá arra, hogy collegistáink bővíthessék nemzetközi kapcsolataikat Európa hasonló gondolkodású és társadalmilag elkötelezett hallgatóival. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatását, mely nélkül a program nem valósulhatott volna meg.

 

Reméljük hasonló rendezvényeinkkel a Mathias Corvinus Collegium a jövőben is tovább öregbítheti nemzetközi szinten a magyar felsőoktatás és kultúra kiválóságát és hírnevét.

 

 


 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.