EGYÜTTMŰKÖDÉS A LEGJOBBAK TEHETSÉGGONDOZÁSÁÉRT


A kétéves projekt keretében a Mathias Corvinus Collegium a BKF-fel való együttműködése révén olyan komplex tehetséggondozó, elitképző programot dolgoz ki, amely a hazai felsőoktatási intézmények szélesebb körének hallgatóit is pozitívan érinti. A projektben tervezett Vezetőképző Program, versenyfelkészítő kurzusok, valamint a nemzetközileg is neves előadókat felvonultató Leadership Konferencia egyaránt a hazai tudományos élet alakítóinak utánpótlását biztosítják.

Projektünk több, szorosan összefüggő elemből áll össze, amelyek segítik a jövő vezető értelmiségi generációjának kibontakozását. Az elméleti képzésén túl jelentős hangsúlyt fektetünk a gyakorlati felkészítésére is.
TDK felkészítő szemesztereink alatt diákjaink tutorális rendszerű képzésben vesznek részt. Fontosnak tartjuk, hogy a mai tömegoktatásban a megíráshoz és bemutatáshoz szükséges képességeket is fejlesszük: érveléstechnikát, prezentációs és íráskészséget javító tréningeket szervezünk a hallgatók számára. A workshopok, szemináriumok révén olyan folyamatos szakmai, elméleti felkészítést kapnak, amelynek segítségével beszámolóikat, kutatási eredményeiket színvonalasabb formában készíthetik el.

A projekt során kidolgozott eredményeket több budapesti egyetemen egy bemutatkozó roadshow és rövid fejlesztő tréningek keretében ismertetjük meg a szélesebb hallgatósággal.

Programunk részét képezi Média/kommunikáció szakirányunk fejlesztése és egy a projekt lezárásaként megrendezendő nemzetközi Leadership konferencia, ahova a szakterület nemzetközi és magyar kiválóságait hívjuk meg.

A TDK felkészítő szemeszterekhez mindenki által elérhető szövegkövető e-learning és print tananyagokat, valamint tanulmánykötetet, a vezetőképző programhoz tankönyvet, a Leadership konferenciához pedig e-learning anyagot és igen terjedelmes tanulmánykötetet készítünk.

A projekt címe: „Együttműködés a legjobbak tehetséggondozásáért”

A projekt azonosítószáma: TÁMOP-4.2.2/B-10/1/2010-0028

A kedvezményezettek neve:

  • Tihanyi Alapítvány (Mathias Corvinus Collegium) 1013 Budapest, Krisztina krt. 30.
  • Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.

A támogatás összege: 44.435.555 Ft

A projekt futamideje: 2011. 06. 01. – 2013. 05. 31.

A közreműködő szervezet neve: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

A közreműködő szervezet elérhetősége: 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület, www.esza.hu

Támogató szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, www.nfu.hu

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.