2013-09-30

Az MCC-s delegáció és a közigazgatás munkatársai Baden-Württembergben jártak

 

A Mathias Corvinus Collegium partnere, a Führungsakademie közreműködésével, tanácsadásával közel tíznapos tanulmányutat szervezett Baden-Württembergbe. A változatos programsorozat mind hallgatóink, mind a közigazgatás delegáltjai számára szakmai fejlődést jelentett, hiszen olyan intézményekben fordultak meg, mint a baden-württembergi tartományi parlament (Landtag) vagy az Alkotmánybíróság. A tartományi Pénzügyminisztérium szakértője, Dominik Lang úr a német kormány költségvetési élénkítő politikájáról adott elő, Prof. Dr. Siegfried Broß volt alkotmánybíró pedig nemcsak az Alkotmánybíróság történetével ismertette meg a hallgatóságot, hanem a kamarák és szenátusok megoszlásáról, illetve döntéshozatali folyamatairól, valamint a bírók és stábjaik különböző munkamódszereiről is beszélt.

 

A magyar küldöttség ellátogatott a Fischer holding waldachtali központjába, ahol a kommunikációs igazgató, Edmund Kammerer mutatta be a központ működését és a cég filozófiáját, és jártak még többek között az SWR, Baden-Württemberg egyik legjelentősebb közszolgálati médiaadójának stuttgarti központjában és természetesen a Führungsakademie-n is.

 

Az MCC és a Führungsakademie további együttműködéseként német partnerünk két professzorát is delegálja az MCC Vezetőképző programjába.

 

 

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni április 26-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!