2013-09-30

Az MCC-s delegáció és a közigazgatás munkatársai Baden-Württembergben jártak

 

A Mathias Corvinus Collegium partnere, a Führungsakademie közreműködésével, tanácsadásával közel tíznapos tanulmányutat szervezett Baden-Württembergbe. A változatos programsorozat mind hallgatóink, mind a közigazgatás delegáltjai számára szakmai fejlődést jelentett, hiszen olyan intézményekben fordultak meg, mint a baden-württembergi tartományi parlament (Landtag) vagy az Alkotmánybíróság. A tartományi Pénzügyminisztérium szakértője, Dominik Lang úr a német kormány költségvetési élénkítő politikájáról adott elő, Prof. Dr. Siegfried Broß volt alkotmánybíró pedig nemcsak az Alkotmánybíróság történetével ismertette meg a hallgatóságot, hanem a kamarák és szenátusok megoszlásáról, illetve döntéshozatali folyamatairól, valamint a bírók és stábjaik különböző munkamódszereiről is beszélt.

 

A magyar küldöttség ellátogatott a Fischer holding waldachtali központjába, ahol a kommunikációs igazgató, Edmund Kammerer mutatta be a központ működését és a cég filozófiáját, és jártak még többek között az SWR, Baden-Württemberg egyik legjelentősebb közszolgálati médiaadójának stuttgarti központjában és természetesen a Führungsakademie-n is.

 

Az MCC és a Führungsakademie további együttműködéseként német partnerünk két professzorát is delegálja az MCC Vezetőképző programjába.

 

 

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.