Beszélgetés a KolozsvárKlub szervezésében

 

2015. május 19-én a Kelet Kávézó galériája irodalomkedvelő hallgatósággal telt meg. A jelenlévők egy érdekes beszélgetésnek, utazásnak lehettek részesei, Demeter Szilárd B kategóriás rocksztár és Orbán János Dénes író, költő, műfordító kalauzolásában.


A nagyérdemű közönség betekintést nyerhetett a két irodalmár életútjának fontosabb szakaszaiba és a ’90-es évek Kolozsvárjába, diákéletébe, hangulatába. A két irodalmi személy szemén keresztül megismerhettük Kolozsvár irodalmi szempontból kultikus helyeit, megtudhattuk, mit jelent erdélyi irodalmat művelni, mik annak a sajátos stílusjegyei, mi az egészséges Transzilvanizmus.


Szinte a kolozsvári irodalmi élet központjában érezhettük magunkat, amikor végighallgattuk a Bulgakov Kávéház, vagy a Perspektíva diáklap elindulásának és fejlődésének a történetét és a hozzájuk kapcsolódó néha pikáns, érdekes vagy akár ciki sztorikat.


A beszélgetés végén megtudhattuk, hogy bár van különbség a budapesti befogadó réteg és az erdélyi közönség közt, a digitális világ és főleg a digitális nomád lét ezeket egyre közelebb hozza egymáshoz, és az éles különbségeket lekerekíti, mivel az egész Kárpát-medencét ugyan azok az impulzusok érik.


A beszélgetésre Orbán János Dénes tette fel a koronát, mikor novellájából olvasott fel egy részletet, nem kímélve a résztvevők hasizmait a nevetéstől.

 

Szöllősi Tamás koordinátor
Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa
Budapest Központ

 

 

Fotó:Bach Máté

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"