Beszélgetés a KolozsvárKlub szervezésében

 

2015. május 19-én a Kelet Kávézó galériája irodalomkedvelő hallgatósággal telt meg. A jelenlévők egy érdekes beszélgetésnek, utazásnak lehettek részesei, Demeter Szilárd B kategóriás rocksztár és Orbán János Dénes író, költő, műfordító kalauzolásában.


A nagyérdemű közönség betekintést nyerhetett a két irodalmár életútjának fontosabb szakaszaiba és a ’90-es évek Kolozsvárjába, diákéletébe, hangulatába. A két irodalmi személy szemén keresztül megismerhettük Kolozsvár irodalmi szempontból kultikus helyeit, megtudhattuk, mit jelent erdélyi irodalmat művelni, mik annak a sajátos stílusjegyei, mi az egészséges Transzilvanizmus.


Szinte a kolozsvári irodalmi élet központjában érezhettük magunkat, amikor végighallgattuk a Bulgakov Kávéház, vagy a Perspektíva diáklap elindulásának és fejlődésének a történetét és a hozzájuk kapcsolódó néha pikáns, érdekes vagy akár ciki sztorikat.


A beszélgetés végén megtudhattuk, hogy bár van különbség a budapesti befogadó réteg és az erdélyi közönség közt, a digitális világ és főleg a digitális nomád lét ezeket egyre közelebb hozza egymáshoz, és az éles különbségeket lekerekíti, mivel az egész Kárpát-medencét ugyan azok az impulzusok érik.


A beszélgetésre Orbán János Dénes tette fel a koronát, mikor novellájából olvasott fel egy részletet, nem kímélve a résztvevők hasizmait a nevetéstől.

 

Szöllősi Tamás koordinátor
Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa
Budapest Központ

 

 

Fotó:Bach Máté

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.