KP-s diákunké a cím

 

A Mathias Corvinus Collegium középiskolás diákja lett az UNICEF Fiatal Nagykövete

 

Trizner Laura, (17 éves) a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának diákja lett az UNICEF Gyerekbarát Település program Fiatal Nagykövete, akit több fordulós pályázat során választottak ki. Laura egyedüli fiatalként segíti annak a független szakértőkből álló Értékelő Bizottságnak a munkáját, amely kiválasztja a „Gyermekbarát település” címre leginkább érdemes pályázó önkormányzatokat.


„A Mathias Corvinus Collegium és a Nyíregyházi Arany János Gimnázium diákjaként számos tehetséggondozó programban vehettem részt az elmúlt időszakban.” – mesélte Laura. – Az UNICEF Magyar Bizottságához benyújtott pályázatomban a számomra ideális, gyerekbarát településről írtam, valamint arról, hogy mit tennék, ha döntéshozó helyzetben lennék és a gyerekek érdekeit képviselhetném. Könnyű dolgom volt, hiszen több alkalommal volt lehetőségem a nyíregyházi fiatalokat képviselni az Országos Ifjúsági Parlamentben, ahol diákokat érintő kérdéseket tehettem fel minisztereknek, államtitkároknak. Idén is meghívást kaptam az októberben megrendezésre kerülő Ifjúsági Országgyűlésre. Fontosnak tartom, hogy nekünk gyerekeknek legyen lehetőségünk véleményünk kinyilvánítására, sportolhassunk, aktívan tölthessük el szabadidőnket, zenei-, kulturális- és tanulmányi versenyen, programokon vehessünk részt. A Cantemus Kórus és a Pro Musica Énekkar tagjaként sok országban énekelhettem, ahol megismerkedtem távoli országok kultúrájával, emberek szokásaival, barátságokat kötöttem külföldi gyerekekkel. A személyes interjút követően végül nagy örömömre engem választottak az UNICEF Fiatal Nagykövetének, így egy éven keresztül, - s remélem, tovább is – részt vehetek a gyermekjogi szervezet munkájában, az UNICEF rendezvényein, gyermekprogramjain, valamint előadásokon is közreműködhetek.”


 

Gratulálunk Laurának!

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"