Az Vezetőképző I. csoportjának Abigail Levrau tartott kurzust.

 

 

Szeptember 28-29-én Abigail Levrau, a Vlerick Business School oktatója volt a Vezetőképző első évfolyamának vendégelőadója.

 

Péntek este a vállalatirányítás elméleti alapjait ismertük meg, amit a belga professzorasszony való életből vett példákkal tett még szemléletesebbé. A vállalatirányítás kérdését előbb történeti, majd földrajzi perspektívából vettük szemügyre, végül pedig a gazdasági válság fényében értelmeztük a különféle vezetési struktúrák jellemzőit. Kielemeztük, hogy a hatalmat különféle jogalapon birtokló felek érdekei miként feszülnek egymásnak. Lehet, hogy nem is olyan egyértelmű, hogy miképp lehet egyensúlyra találni a menedzserek, részvényesek és az igazgatósági tanács vállalatirányítási jogai és kötelezettségei között? Hogyan lehet sikeres vállalkozásokat zátonyra futtatni a rossz vezetés következményeképp? Milyen erőteljes hatása van egy karizmatikus CEO-nak, amivel könnyedén megtévesztheti környezetét? Nos, ezekre a kérdésekre mind-mind választ kaptunk a rendkívül felkészült és energikus Abigailtól.
A szombati napon alkalmunk nyílt a már elsajátított elmélet gyakorlati alkalmazására. Két esettanulmányt dolgoztunk fel csapatokra osztva, amelyek egy-egy vállalatirányítási problémát tártak elénk. Az első esettanulmány során egy innovatív kisvállalkozásban találtuk magunkat, amely épp most nőtte ki magát és ezért a vezetési stratégia alapos újragondolására volt szüksége. Mi magunknak a tulajdonos és egyben fogtechnikus szakember bőrébe bújva kellett megfontolt döntéseket hoznunk a ’hogyan továbbról?’. Ezt követően egy rendkívül komplex, nemzetközi környezetbe ágyazott vállalatirányítási krízis különböző érdekeltjeinek szerepét vállalták fel az egyes csapatok, hogy így kerüljünk közelebb a probléma gyökeréhez és a megoldás kulcsához egyaránt.

 

Összességében egy jó hangulatú és tanulságokkal teli hétvégi vezetőképző kurzust hagytunk a hátunk mögött, amely során nemcsak elméleti tudásunk bővült a vállalatirányítás perspektívájából, hanem gondolkodási, analizáló képességünk is. Mindehhez hozzájárult Abigail lenyűgöző személyisége, országából és Magyarország vonatkozásában behozott példái és a csoport igyekezete, hogy elmélyüljön a témában.

 

Kovács Orsolya

 

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni április 26-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!