2011-11-29

 

November 21-én a MOL korábbi vezérigazgatója, Magyarország londoni nagykövete érkezett az MCC-be, hogy a Vezetőképző második évfolyamának tartson órát.

 

Miért dolgoznak az emberek?” Ezzel a kérdésfelvetéssel kezdődött az előadás, majd hogy a válaszhoz közelebb kerüljünk, áttértünk azokra a kérdésekre, hogy mitől jó egy vállalkozás és egyáltalán mi kell egy jól működő vállalathoz. Csák János a jó vállalatok felépítését emberi testhez hasonlította, ahol a csontváznak és a bőrnek az eszközök és a technológia felelnek meg, az agynak a pénz és a nyilvántartási technológia, az ezt a kettőt összehangolva működtető rész pedig a stratégia: a piaci és a fogyasztók ismerete. Mindez az ő megfogalmazása szerint nem működhet megfelelően a véráram, azaz a szervezeti képességek nélkül, ami a „juice”-t adja az egészhez. Még mindig a test hasonlatnál maradva Csák János kiemelte a szervezet, vagyis a személyek fontosságát, a szervezetben végigmenő folyamatokat, a vezető személyiségét és a vezetői struktúrát, valamint a hozzáállás, attitűd jelentőségét.

Az előadás további része főként az emberek motiváltságának, különböző attitűdjének tárgyalásával telt, ahol többek között kitértünk az alkalmazottak felvételénél és elbocsátásánál fontos szempontokra, valamint a jó vezető jellemzésére is.

Összességében egy rendkívül érdekes, motiváló előadást hallhattunk, amely egy nagy tapasztalattal rendelkező ember tudását, nézeteit hozta közelebb az MCC hallgatóihoz.

 

Nagy Szilvia

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!