2011-11-29

 

November 21-én a MOL korábbi vezérigazgatója, Magyarország londoni nagykövete érkezett az MCC-be, hogy a Vezetőképző második évfolyamának tartson órát.

 

Miért dolgoznak az emberek?” Ezzel a kérdésfelvetéssel kezdődött az előadás, majd hogy a válaszhoz közelebb kerüljünk, áttértünk azokra a kérdésekre, hogy mitől jó egy vállalkozás és egyáltalán mi kell egy jól működő vállalathoz. Csák János a jó vállalatok felépítését emberi testhez hasonlította, ahol a csontváznak és a bőrnek az eszközök és a technológia felelnek meg, az agynak a pénz és a nyilvántartási technológia, az ezt a kettőt összehangolva működtető rész pedig a stratégia: a piaci és a fogyasztók ismerete. Mindez az ő megfogalmazása szerint nem működhet megfelelően a véráram, azaz a szervezeti képességek nélkül, ami a „juice”-t adja az egészhez. Még mindig a test hasonlatnál maradva Csák János kiemelte a szervezet, vagyis a személyek fontosságát, a szervezetben végigmenő folyamatokat, a vezető személyiségét és a vezetői struktúrát, valamint a hozzáállás, attitűd jelentőségét.

Az előadás további része főként az emberek motiváltságának, különböző attitűdjének tárgyalásával telt, ahol többek között kitértünk az alkalmazottak felvételénél és elbocsátásánál fontos szempontokra, valamint a jó vezető jellemzésére is.

Összességében egy rendkívül érdekes, motiváló előadást hallhattunk, amely egy nagy tapasztalattal rendelkező ember tudását, nézeteit hozta közelebb az MCC hallgatóihoz.

 

Nagy Szilvia

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"