2011-11-28

A Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Programjában ismét szakmailag építő és kellemes hangulatú előadást tartott Lantos Csaba.

 

Az ismert közgazdász november 22-én este a Pharmavit Rt. Plussz-sikersztorijáról, az OTP regionális multivá válásáról és a magyarországi közösségi közlekedés aktuális problémáiról beszélt esettanulmányszerűen a vetőképzős hallgatóknak.
A Pharmavit Rt. esete egy sikeres start-up vállalkozás működésének nehézségeibe és szépségeibe engedett bepillantani. A jó alapötlet (pezsgőtabletta gyártása elsőként Magyarországon) és a regionális növekedés után a cég sajnos nem tudott a további terjeszkedéshez szükséges befektetői figyelmet magára vonni. De a Plussz márkanévre még ma is sokan emlékeznek.
Az OTP egykor inkumbens hazai bankként volt Magyarország egyik legmeghatározóbb cége. A bankszektor liberalizálása közben, piaci részesedésének fokozatos csökkenése mellett tudta elérni a regionális multi státuszt, jól gazdálkodva a belföldi tevékenységének eredményeivel.
A közösségi közlekedés problémáin belül főleg a közút-finanszírozás és a MÁV helyzetéről volt szó. Szakmai konszenzus szerint a vasúti teherszállítás arányát volna érdemes növelni az állam számára drágább közúti szállítással szemben. Illetve egy konszolidált közösségi közlekedési rendszer növelhetné a lakosság hajlandóságát a magánközlekedés helyett a közösségi lehetőségek igénybevételére.
Lantos Csaba jó hangulatú, közvetlen stílusú előadása izgalmas bepillantás volt a magyar gazdasági élet epizódjaiba.

 

Sánta Eszter

 
David Venter Magyarországon tart tárgyalástechnika tréninget

 

Közkedvelt oktatónk kurzusa most nem csak az MCC hallgatói számára elérhető

Újra esetversenyt rendez a Nemzetközi kapcsolatok szakirány

 

Jelentkezni május 5-ig lehet

BCG Strategy Cup – 10th Edition

 

Gratulálunk dobogós helyezett hallgatóinknak!