2011-11-28

A Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Programjában ismét szakmailag építő és kellemes hangulatú előadást tartott Lantos Csaba.

 

Az ismert közgazdász november 22-én este a Pharmavit Rt. Plussz-sikersztorijáról, az OTP regionális multivá válásáról és a magyarországi közösségi közlekedés aktuális problémáiról beszélt esettanulmányszerűen a vetőképzős hallgatóknak.
A Pharmavit Rt. esete egy sikeres start-up vállalkozás működésének nehézségeibe és szépségeibe engedett bepillantani. A jó alapötlet (pezsgőtabletta gyártása elsőként Magyarországon) és a regionális növekedés után a cég sajnos nem tudott a további terjeszkedéshez szükséges befektetői figyelmet magára vonni. De a Plussz márkanévre még ma is sokan emlékeznek.
Az OTP egykor inkumbens hazai bankként volt Magyarország egyik legmeghatározóbb cége. A bankszektor liberalizálása közben, piaci részesedésének fokozatos csökkenése mellett tudta elérni a regionális multi státuszt, jól gazdálkodva a belföldi tevékenységének eredményeivel.
A közösségi közlekedés problémáin belül főleg a közút-finanszírozás és a MÁV helyzetéről volt szó. Szakmai konszenzus szerint a vasúti teherszállítás arányát volna érdemes növelni az állam számára drágább közúti szállítással szemben. Illetve egy konszolidált közösségi közlekedési rendszer növelhetné a lakosság hajlandóságát a magánközlekedés helyett a közösségi lehetőségek igénybevételére.
Lantos Csaba jó hangulatú, közvetlen stílusú előadása izgalmas bepillantás volt a magyar gazdasági élet epizódjaiba.

 

Sánta Eszter

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.