Új vendégelőadó a Vezetőképzőn

 

November 22-e és 23-a között a Mathias Corvinus Collegium első évfolyamos vezetőképző óráján Prof. Dr. Wilfried Mödinger urat láthattuk vendégül, aki az IBR School of Managament Fenntartható Vezetés Intézetének igazgatójaként többek között a Volkswagen és a BMW vállalati vezetésének nyújt szakmai tréningeket.

A kétnapos kurzus során a jellem – viselkedés - képességek hármas keretrendszerén belül vizsgáltuk személyes jellemrajzok és játékos feladatok segítségével az egyes vezetői típusok megjelenési formáját. Ezt követően pedig, az alapismeretek segítségével a világ legsikeresebb vállalatvezetőinek „titkát” igyekeztük megfejteni, nevezetesen azt, hogy melyek azok a domináns személyiségjegyei, melynek köszönhetően egyedülálló eredményt tudott elérni a szakterületén belül. Az ő esetükben jellemzően a nyitottság, elhivatottság valamint az innováció iránti fogékonyság személyiségjegyei domináltak. Ebben az esetben elmondható, hogy a jövő vezetői nagy valószínűséggel az ilyen képességekkel és tulajdonságokkal rendelkező szakemberekből fog kikerülni, akik személyiségüknek köszönhetően könnyebben tudják keresztülvinni forradalmi elképzeléseiket. Számomra legnagyobb tanulságul a 64 alapkompetencia elemzése szolgált, melyben mindenki számára kiderülhetett, hogy a személyes, a társasági-kommunikációs, a gyakorlati vagy esetleg a szakmai kompetenciákban érzi magát erősebbnek vagy szorul még fejlődésre.

Természetesen koránt sem probléma, ha a négy alapterület fejlettségi szintje nem egyezik meg, mivel az erősebb oldalak hangsúlyozásával kompenzálni, sőt fejleszteni lehet gyengébb személyiségjegyeinket is. Ezt a személyes megfigyelést pedig a későbbi karrierünk során bizonyosan a javunkra tudjuk felhasználni.

 

Cseke Bence

 
Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

 

Sajtóközlemény

Budapesti diákok nyerték meg a Heavener International Case Competition esettanulmány-megoldó versenyt

 

A győztes csapatban MCC-s hallgató és alumna is szerepelt

Felvételt hirdet a Jog szakirány

 

"Változatos feladatok, intelligens, kommunikatív társaság, a felvételi fogalmával számomra mindaddig összeegyeztethetetlen hangulat"