Az első kurzust Ceferi Soler tartotta.

 

Ceferi Soler a Barcelona-i Esade Business & Law Schools tanára negyedik alkalommal érkezett az MCC-be hogy előadásával megnyissa a Vezetőképző idei programját. Soler nemzetközileg elismert szaktekintély, a bankszertorban eltöltött huszonöt év tapasztalataiból merítve közép- és felsővezetők számára tart továbbképzést a vállalatirányítás területén. Nekünk a vállalatirányítás pszichológiájáról tartott előadást, majd egy esettanulmányon keresztül a gyakorlatban is kipróbálhattuk a tanultakat.

 

Soler pszichológusként azt vallja, hogy az eredményes vezető legfontosabb ismérve, hogy képes megtalálni az egyensúlyt a hatékonyság és a humánus megoldások között. Általános érvényű tanácsa mindenki számára, hogy pontosan tudjuk, milyen értékeknek rendeljük alá magunkat és a személyes siker érdekében ezekhez az értékekhez akár átmeneti lemondások árán is ragaszkodnunk kell. A pontos célmeghatározás mellett elengedhetetlennek tartja az eszközök helyes megválasztását is. Arra bíztat, hogy ismerjük meg  és alkalmazzuk az elsimerés  és a megerősítés, valamint a pozitív pszichológia módszereit. A kurzus kulcskérdései voltak még a viselkedés kulturális beágyazottsága, a normák és az attitűd viszonya valamint egy együttműködés lélektana.

 

A tartalmas kurzus végén Soler egy jóslatot is megfogalmazott és kérte, hogy kísérjük figyelemmel, vajon beigazolódik-e a meglátása. Úgy gondolja, hogy a jövőben az üzleti életben mind nyíltabban kifejezésre kerülnek majd a döntések ezidáig felszín alatt becsatornázott érzelmi motívumai. Ceferi életből merített példáit és csattanós paraboláit még sokáig szívesen hallgattuk volna.

 

Polonkai Éva

 
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.