A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja videópályázatot hirdet „(V)loggolj be! Respect challenge” címmel középiskolások számára

 

 

„Jöjj, ha jó vagy és még jobbként távozz!”

Magyarország vezető elitképző intézményének Középiskolás Programja várja a pályázatodat!

 

A pályázat célja:

 

Az MCC pályázatának célja, hogy jobban megismerjük, milyen példaképeket, milyen indíttatásból és tulajdonságok mentén választ a középiskolás korosztály. Ennek keretében olyan kreatív videókat (videóblogokat) várunk középiskolás diákoktól, amelyekben bemutatnak egy vagy több, általuk nagyra tartott személyt, példaképet. A pályázat során választható kortárs és nem kortárs, hazai és külföldi, létező és nemlétező személy, híres ember, sportoló, énekes, művész, rajzfilm szereplő, bárki és bármi, ami a pályázó számára jelentőséggel bír az életében.

 

Neked van példaképed? És miért éppen ő? Mit tartasz benne jónak, követendőnek, humorosnak? Miért kedveled őt? (V)loggolj be, mondd el a véleményed, pályázz és nyerj!

A pályázat feltételei:

 

A pályázatra való nevezés ingyenes. A pályázatra 14-19 éves kor közötti középiskolai tanulók jelentkezhetnek egy vagy több példaképükről szóló videóval. A pályázatra egyénileg lehet nevezni. A videó műfaja vlog (videóblog), amelynek tartalmaznia kell egy maximum 30 másodperces bemutatkozást és kihívást (respect challenge). Egy pályázó legfeljebb 3 ismerősét hívhatja ki, akik ha vállalják a kihívást, szintén el kell készíteniük egy-egy videóblogot a pályázatra. Minél többen vállalják a kihívásod, az annál több plusz pontot jelent a saját pályázatod számára. A videódban felhasználhatsz nem vlog műfajú felvételeket, fotókat is, de összességében videóblogot kell készítened (ld. letölthető dokumentumok, segítségek). A pályázatod lejátszási ideje a bemutatkozással és kihívással együtt nem lehet több 2 percnél (de kevesebb lehet!). A videódban látszódnia kell a készítőnek, illetve tartalmaznia kell a készítő nevét és a videó címét. Egy pályázó egy videóval nevezhet.

 

Az elkészült videódat a YouTube.com oldalra kell feltöltened. A feltöltést követően az érvényes jelentkezéshez küldd el a kitöltött és aláírt jelentkezési lapod a vloggoljbe@mcc.hu címre. Figyelj rá, hogy a videód alkalmas legyen a Youtube.com oldalra való feltöltésre, és megfeleljen a közösségi irányelveinek. Ezek megsértése pályázatból való kizárást von maga után! Sikeres jelentkezésedet követően megosztjuk a videódat (neked nem kell) a pályázat hivatalos Facebook oldalán, ahol el is kezdheted gyűjteni a like-okat a közönségdíjért. A szervező által megosztott videód alá commentben jelöld meg azoknak a nevét, akiket a videódban kihívtál.

 

A videódat elkészítheted telefonnal, digitális kamerával, webkamerával, fényképezőgéppel, bármilyen videókészítésre alkalmas eszközzel. Javasoljuk, hogy könnyen elérhető technológiákat alkalmazz, elsősorban kreatív, és nem költséges megoldásokat várunk. A videó technikai kivitelezésében kérheted mások segítségét, de az ötlet a sajátod legyen! A pályázatnak feltétele, hogy általad készített tartalomból, videóanyagból nyújtsd be a pályamunkád, vagy harmadik féltől származó tartalom olyan módú felhasználásával, amelynek során új, egyedi ötlet valósul meg. A pályázat leadásának határideje 2015. február 2. 23:59. A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni. A pályázat általános és jogi feltételeit itt olvashatod el!

 

A pályázat lépései

 

1. Olvasd el a pályázat részletes leírását és feltételeit a honlapunkon!

 

2. Készítsd el vlog műfajú videódat egy vagy több példaképedről!

 

3. Töltsd fel videódat a YouTube.com oldalra!

 

4. Küldd el a kitöltött és aláírt jelentkezési lapod a vloggoljbe@mcc.hu címre!

 

5. Hívd ki barátaidat a Facebookon, hogy plusz pontokat szerezz a pályázatodra!

 

6. Gyűjts be minél több like-ot barátaidtól, ismerőseidtől a pályázat hivatalos Facebook oldalán az értékes közönségdíjért!

 

A pályázat értékelésének általános szempontjai:

 

A beérkező pályázatokat három tagú zsűri bírálja el az alábbi értékelési szempontsor mentén:

 

 • Eredetiség, humor
 • Logikusság, közérthetőség
 • Illeszkedés a témához, műfajhoz
 • Videó minősége, szerkezete (látható, hallható, vágások)
 • Kihívások, a kihívást teljesítők száma

 

Zsűritagok:

 

Dezső András (újságíró, index.hu)

Fülöp Ádám (MCC, Média szakirány)

Szirmai Gergely (videóblogger, Hollywood Hírügynökség)

 

A pályázat elbírálása, jutalmak:

 

A legjobb három pályamunka elkészítőjét értékes jutalmakkal díjazzuk. A győztes pályázatok készítői jelentkezés esetén automatikusan felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjába. Ezen kívül ingyenesen részt vehetnek a 2015-ös KP nyári táborban (korábbi táborokról itt találsz képeket).

 

 • Fődíj: 1 db iPad mini a Mito + a haverok reklámügynökség jóvoltából
 • 2. hely: 7 napos bérlet a 2015-ös Sziget Fesztiválra
 • 3. hely: 1 db 5 személyre szóló belépő a Pániq-szoba szabadulós játékra, valamint HVG-s ajándékcsomag
 • Közönségdíj: 1 db Amazon Kindle 5 e-book olvasó

 

Figyelem! A Közönségdíj esetén csak a pályázat hivatalos Facebook oldalán, a pályázat szervezői által megosztott videódra érkező like-ok számítanak! A Közönségdíj nyertese a 2015. február 15-i határidőig legtöbb like-ot gyűjtő videó készítője. (A like-vásárlás a pályázatból való kizárást vonja maga után – ld: pályázat általános feltételei)

 

A pályázat fontos dátumai:

 

 • Pályázat kiírásának időpontja: 2014. december 1.
 • Pályázat leadásának határideje: 2015. február 2. 23:59.
 • A „like-gyűjtés” határideje: 2015. február 15.
 • Eredményhirdetés időpontja: 2015. február 21.

 

A pályázat nyerteseit a nyereményeik átvételéről e-mailben vagy telefonon értesítjük.

 

Letölthető dokumentumok, segítségek:


Jelentkezési lap


Pályázat általános feltételei

 

Videókészítéshez segítség

 

Még több videószerkesztő program

 

YouTube feltöltéshez segítség

 

Vlog műfajról

 

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-79357/2014.

 

A pályázat támogatói:

 

 

 

 

További információkért, illetve kérdéseiddel keresd fel Wittmann Zsoltot a vloggoljbe@mcc.hu címen.

 

Az MCC Középiskolás Programjáról itt olvashatsz.

 

Sok sikert és kellemes szórakozást kívánunk a videód elkészítéséhez!